ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣ

Άρχισαν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Κρακοβία με την Ελλάδα και σημαιοφόρο την Τζένκο να μπαίνει πρώτη στο στάδιο

Oι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άρχισαν με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στην Τελετή Εναρξης και την Ελίνα Τζένγκο να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο Στάδιο Henryk Reyman της Κρακοβίας στην Τελετή Εναρξης των τρίτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, με την πρωταθλήτρια του ακοντισμού, και μέλος της team future της BWINΕλίνα Τζένγκο να είναι σημαιοφόρος, ακολουθώντας το παραδοσιακό τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Τζένγκο ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής με 170 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε 19 αθλήματα.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού δήλωσε για την τιμή που της έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία και την επέλεξε: “Είναι μεγάλη η χαρά που είχα την τιμή να παρελάσω με την ελληνική σημαία στα χέρια μου. Ηταν μία αξέχαστη τιμή, πολύ συγκινητική κι εύχομαι να έρθουν πολλές ακόμα τέτοιες στιγμές στο μέλλον κι εύχομαι επίσης σε όλους τους αθλητές να ζήσουν αυτό που έζησα και εγώ. Γελάω συνεχώς, δεν έχω αφήσει λεπτό τη σημαία από τα χέρια μου και το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ”, είπε η Ελίνα Τζένγκο.

Στην Τελετή Εναρξης παρέλασαν 48 χώρες καθώς και μία ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ισότητας.

Την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.

O κ. Καπράλος απηύθυνε και χαιρετισμό καλωσορίζοντας την αθλητική νεολαία της Ευρώπης και τόνισε ότι αυτοί θα είναι οι καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην ιστορία.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουλίου, λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 6.500 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες της Ευρώπης. Θα πάρουν μέρος σε 26 αθλήματα εκ των οποίων τα 18 είναι Ολυμπιακά και στα οποία θα κριθούν πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων για την Πέμπτη 22 Ιουνίου

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου, οι αθλητές του Καράτε Στέφανος και Διονύσης Ξένος και η Τζωρτζίνα Ξένουν μετέχουν στον προκριματικό γύρο, στοχεύοντας στην πρόκριση στους τελικούς του αγωνίσματος που θα γίνει την ίδια μέρα.

Στο Κανόε Σπριντ, οι Δημόπουλος Στέφανος και Μάτσας Χρήστος, αγωνίζονται στους προκριματικούς αγώνες με στόχο τους ημιτελικούς του Αγωνίσματος.

Στο Beach Handball η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται για τις θέσεις 5-8.

Στην Σκοποβολή ξεκινά το πρόγραμμα με το αγώνισμα 10m Air Pistol, με προκριματικούς και τελικούς με τις συμμετοχές της Άννας Κορακάκη, της Χριστίνας Μόσχη και του Διονύση Κορακάκη.

Στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση έχουμε το αγώνισμα Duet Technical με συμμετοχή των Αθλητριών μας Ευαγγελίας Πλατανιώτη & Σοφίας-Ευαγγελίας Μαλκογεώργου στον τελικό του αγωνίσματος το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Back to top button