ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχονται συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη-Ταυτοποιήθηκαν χούλιγκαν-Αστυνομία στο «Καραϊσκάκη»

Οι αρχές είναι έτοιμες για συλλήψεις των εμπλεκομένων στη δολοφονία του αστυνομικού, αλλά και των «εγκεφάλων» της επίθεσης. Αστυνομικοί στο «Καραϊσκάκη», αναζητούν στοιχεία για οργανωμένους.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό του Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την Volleyleague.

Πάνω από 80 χούλιγκαν έχουν ήδη ταυτοποιήσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενώ έχουν ταυτοποιήσει πλήρως και την ομάδα των πέντε φερόμενων ως αρχηγών, διοργανωτών αλλά και καθοδηγητών των επεισοδίων.

Η παρουσία τους στους χώρους του κλειστού γηπέδου στου Ρέντη επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Το συγκεκριμένο υλικό θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, μαζί με τις καταθέσεις που έχουν δώσει και οι πέντε φερόμενοι ως αρχηγοί και διοργανωτές των επεισοδίων, οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις τους δέχονται πως ήταν στην περιοχή, ώρες όμως πριν από τα επεισόδια. Μάλιστα, οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως έφυγαν πριν αυτά ξεκινήσουν, κάτι, βεβαίως, που διαψεύδεται από το βιντεοληπτικό υλικό.

Από τα 80 άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την Ασφάλεια Αττικής και το αρμόδιο Τμήμα Αθλητικής Βίας, περίπου 24 έχουν «δεθεί» μέσω εργαστηριακών ευρημάτων και συγκεκριμένα από τα δείγματα υλικού που πήραν από τα χέρια και από τα ρούχα τους οι αστυνομικοί το βράδυ των επεισοδίων. Σε αυτούς ανιχνεύτηκαν ίχνη πυρίτιδας, είτε στα χέρια είτε στα ρούχα, και κατά συνέπεια θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια και στην εκτόξευση ναυτικών φωτοβολίδων. Ανάμεσα στους 24 είναι ο 16χρονος αδελφός του νεαρού που είναι ήδη προφυλακισμένος για τη δολοφονία του αστυνομικού. Πρόκειται για άτομα που έχουν πάρει μέρος όχι μόνο στα συγκεκριμένα επεισόδια, αλλά και σε άλλα οπαδικά «πεσίματα», είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκάλυψη του Law and Order, το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις της Αστυνομίας βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν έρευνες για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη από την Αθλητική Βια αναζητούν στοιχεία σχετικά με οργανωμένους οπαδούς. Πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις που σκοπό έχουν την αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να ταυτοποιηθούν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη

Πηγή: www.sport-fm.gr

Related Articles

Back to top button