ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναχωρεί για το Ζάγκρεμπ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 η ελληνική αποστολή

Οι μεγάλες προκλήσεις του καλοκαιριού στην επιτραπέζια αντισφαίριση αρχίζουν από τα… μικρά. Σε μία περίοδο με Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Βαλκανικά πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκούς Αγώνες είναι οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες αυτοί που ανοίγουν τον …χορό και κυνηγούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τις εθνικές μας ομάδες. Η αποστολή με τους τρεις καλύτερους αθλητές και τις τρεις καλύτερες αθλήτριες, βάσει του τελευταίου πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας, αναχωρεί αύριο Τρίτη 13/06 το πρωί για το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου από τις 14 έως τις 18/06 θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13. Πέρσι έγινε ως προάγγελος το Europe U13 Challenge και φέτος είναι η ώρα για το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο φυσικά δίνει ξεχωριστό κίνητρο στα παιδιά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να δείξουν το ταλέντο τους και να κυνηγήσουν διακρίσεις. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Γιάννης Κιοσελόγλου (αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου), ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας), ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης), η Χριστίνα Τζενίδη, η Άννα-Φανουρία Μήτκα (αθλήτριες της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και οι δύο) και η Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς). Δύο σωματειακοί προπονητές ανέλαβαν υπεύθυνοι της ελληνικής ομάδας, ο Λευτέρης Τσόκανος από τη ΧΑΝΘ και ο Τάκης Τσαρσιταλίδης από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Το European Under 13 Championships διοργανώνει η Κροατική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (CTTA) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Θα συγκεντρώσει αθλητές από 25 χώρες και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού (με μικτές ομάδες, όπως πετυχημένα δοκιμάστηκε πέρσι), του απλού και του διπλού μικτού, με την ETTU να προσθέτει το τελευταίο σε σχέση με τα δύο αγωνίσματα στο Μαυροβούνιο, το 2022. Τόπος διεξαγωγής το Dom Sportova Zagreb, το οποίο έχει μακρά ιστορία με διεθνείς εκδηλώσεις του αθλήματος και θα εμφανίσει 16 τραπέζια για το αγωνιστικό πρόγραμμα και 12 για την προπόνηση.

Κάθε εθνική ομοσπονδία μπορούσε να δηλώσει μέχρι 1 ομάδα και 3 παμπαίδες/3 παγκορασίδες, συνεπώς η χώρα μας μετέχει με τον ανώτατο αριθμό αθλητών. Στο ομαδικό συνεργάζονται σε κάθε αγώνα 2 αγόρια με 2 κορίτσια.

Το ομαδικό ανοίγει το πρόγραμμα, στις 14/06 θα γίνει το 1ο στάδιο των γκρουπ και στις 15/06 το 2ο. Την Παρασκευή 16/06 θ’ αρχίσουν τα γκρουπ του απλού και θα ολοκληρωθεί το ομαδικό με το 3ο στάδιο. Τα Σάββατο 17/06 θα μπει στο πρόγραμμα και το διπλό μικτό και την τελευταία μέρα θα γίνουν οι 3 τελικοί στα ατομικά αγωνίσματα.

Η κλήρωση των Mixed Teams έγινε στις 18/05 και τα seeding βγήκαν από τους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης Under 13 εκείνης της εβδομάδας. Η Ελλάδα (που ήταν νούμερο 21) κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Ουκρανία (επικεφαλής), τη Ρουμανία και την Εσθονία. Οι κληρώσεις για το απλό και το διπλό μικτό θα διενεργηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης 15/06 και με τον ίδιο τρόπο θα υπολογιστούν τα seeding κι εκεί.

Η πρώτη φάση του ομαδικού περιλαμβάνει 7 γκρουπ. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο του επιπέδου Α, ενώ οι 2 υπόλοιπες θα συνεχίσουν στο επίπεδο Β. Ανάλογα με τη θέση, που θα πάρουν στα νέα γκρουπ, θα πάνε στο 3ο στάδιο σε αγώνες κατάταξης μέσα από μίνι ταμπλό (θέσεις 1-4, 5-8, 9-12 κοκ). Παραμονή της έναρξης θ’ αναφερθούμε και στο σύστημα διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Στο διπλό μικτό συγκροτούν δίδυμο οι πρωταθλητές Ελλάδας τις δύο τελευταίες χρονιές στο αγώνισμα, ο Κιοσελόγλου και η Τζενίδη και τα άλλα δύο ελληνικά ζευγάρια είναι Αλεξούδης/Μήτκα και Γεωργαλλίδης/Δημητρίου.

Κληρώσεις, αποτελέσματα και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στη σχετική σελίδα της ETTU στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/european-under-13-championships/draws—results/.

Related Articles

Back to top button