ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόλαυσαν παιχνίδια και μία ακόμα δυνατή εμπειρία οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων της Νορβηγίας

Στο σαγηνευτικό Σάντεφιορντ της Νορβηγίας πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 26/06 έως το Σάββατο 01/07 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων. Αθλητές και αθλήτριες άνω των 40 ετών από 39 χώρες έδωσαν το «παρών» για να συνδυάσουν μεγάλο αριθμό αγώνων με την ξεχωριστή εμπειρία της διαμονής σε μία πανέμορφη χώρα και της συναναστροφής με χιλιάδες συναθλητές και ανάμεσά τους ήταν και 10 Έλληνες. Η χώρα μας, που σταθερά μετέχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, είχε συμμετοχή σε 6 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ανδρών με τους Σταύρο Πλακαντωνάκη, Φάνη Τσαχάκη, Γιάννη Τζαβέλα, Δημήτρη Αρώνη, Αναστάσιο Πουλιέζο, Αντώνη Ποτίρη, Νίκο Σινατσάκη, Θανάση Χειμωνά, Νίκο Παπαθεοδώρου και Μιχάλη Σταματάκη. Δεν ήρθε κάποια διάκριση αυτή τη φορά, όμως καταγράφηκαν καλά πλασαρίσματα, αξιόλογες εμφανίσεις και σίγουρα πολύ κέφι από αυτούς τους …παθιασμένους φίλους του παιχνιδιού. Θα γράψουμε επιγραμματικά τί έκαναν οι Έλληνες αθλητές στο Sandefjord Convention Center με τη βοήθεια των ρεπορτάζ, που είχε αυτές τις ημέρες στην ιστοσελίδα του ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (pofepa.gr). Αρχικά στο απλό:

Στην κατηγορία 45 ετών και άνω ο Σινατσάκης κατετάγη 4ος στο 23ο γκρουπ με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και αποκλείστηκε από το κυρίως ταμπλό.

Ο Ποτίρης ήρθε 3ος στο 13ο γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες κι επίσης αποκλείστηκε

Στην κατηγορία over 50 ο Τζαβέλας προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με τη 2η θέση από το 24ο γκρουπ. Σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα.

Ο Χειμωνάς πέρασε επίσης στην επόμενη φάση από γκρουπ των 3ων. Κατέκτησε τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ με 1 νίκη και 1 ήττα.

Ο Τσαχάκης αποκλείστηκε με την 3η θέση στο 25ο γκρουπ. Είχε 1 νίκη και 2 ήττες.

Στην κατηγορία over 55 ο Παπαθεοδώρου έμεινε τελευταίος στο 9ο γκρουπ χωρίς νίκη σε 3 αγώνες.

Με τον ίδιο τρόπο αποκλείστηκε και ο Αρώνης, που περιορίστηκε στην 4η θέση του 24ου γκρουπ γνωρίζοντας 3 ήττες.

Στην κατηγορία over 60 ο Σταματάκης πήρε την 3η θέση. Είχε 1 νίκη άνευ αγώνα και 2 ήττες στο 15ο γκρουπ και δεν πέρασε στο κυρίως ταμπλό.

Στην κατηγορία over 70 ο Πουλιέζος προκρίθηκε στην κυρίως φάση των νοκ άουτ. Αγωνίστηκε στο 8ο γκρουπ και κατέκτησε τη 2η θέση με 2 νίκες (η 1 άνευ αγώνα) και 1 ήττα. 

Στην κατηγορία over 80 ο Πλακαντωνάκης μετείχε στο 9ο γκρουπ και αποκλείστηκε με την 3η θέση. Εμφάνισε 1 νίκη και 2 ήττες.

Την Τρίτη 27/06 άρχισαν οι αγώνες των διπλών με τα προκριματικά. Σε ομίλους ήταν πάλι η πρώτη φάση και σημειώθηκαν δύο προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό:

Στην κατηγορία over 45 ο Ποτίρης και ο Συναντάκης κατετάγησαν 4οι στο 11ο γκρουπ. Είχαν 3 ήττες σε ισάριθμα ματς. 

Στην κατηγορία over 50 ο Τζαβέλας συνεργάστηκε με τον Ισραηλινό Grempel. Γνώρισαν 3 ήττες κι έμειναν 4οι στο 7ο γκρουπ.  

Ο Τσαχάκης με τον Παπαθεοδώρου έμειναν στην 4η θέση του 12ου γκρουπ. Είχαν 3 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Οι Χειμωνάς/Αρώνης αποκλείστηκαν με την 3η θέση στο 19ο γκρουπ. Σημείωσαν 1 νίκη άνευ αγώνα και 2 ήττες.

Στην κατηγορία over 55 o Σταματάκης και ο Βέλγος Dussart περιορίστηκαν στην 4η θέση του 14ου γκρουπ χωρίς νίκη σε 3 αγώνες.

Στην κατηγορία over 70 ο Πουλιέζος αγωνίστηκε μαζί με τον Ελβετό Heinzelmann. Είχαν 2 νίκες και 1 ήττα στο 13o γκρουπ και προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό.

Πρόκριση με πρωτιά είχαν στην κατηγορία over 80 ο Πλακαντωνάκης και ο Γερμανός συμπαίκτης του Wenk, με τον οποίο κατέκτησαν τον Ιανουάριο στο διπλό το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ομάν. Στο 1ο γκρυπ είχαν 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Την Τετάρτη 28/06 υπήρχε ρεπό για χαλάρωση, η οποία περιλάμβανε  διάφορα χάπενινγκς, συναυλίες, εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές διαλέξεις. Μετά την ανάπαυλα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στη Νορβηγία συνεχίστηκε με τους νοκ άουτ αγώνες του απλού. Από τους προκριθέντες αρχικά:

Στην κατηγορία over 50 ο Τζαβέλας αποκλείστηκε από τον Άγγλο Nicholls με 3-0 σετ στον γύρο των «128».

Στην ίδια κατηγορία ο Χειμωνάς είχε bye στον 1ο γύρο και αποκλείστηκε με 3-0 σετ από τον Γερμανό Harler στους «64»

Στην κατηγορία over 70 ο Πουλιέζος νίκησε τον Ιταλό Manca με 3-0 σετ για τους «128» κι έχασε με το ίδιο σκορ από τον Εσθονό Lindmae στη φάση των «64».

Στην κατηγορία over 60 ο Σταματάκης αποκλείστηκε στο πρώτο ματς του «παρηγοριάς», όπως και ο Παπαθεοδώρου στην κατηγορία over 55 (σ.σ. στους «128»). 

Στην κατηγορία over 55 ο Αρώνης έκανε 2 νίκες στο consolation και αποκλείστηκε στους «32» από τον Γερμανό Never με 3-0 σετ.

Στην ίδια κατηγορία και το ανάλογο ταμπλό ο Τσαχάκης προχώρησε με 2 νίκες αι κάμφθηκε στους «16» από τον Γάλλο Triolier με 3-0 σετ.

Στην κατηγορία over 80 ο Πλακαντωνάκης προχώρησε με δύο νίκες στο consolation ώσπου κάμφθηκε σε ντέρμπι στην 8άδα από τον Σλοβάκο Milkovic με 3-2 σετ.

Στην κατηγορία over 45 ο Ποτίρης σημείωσε 1 νίκη στο consolation και αποκλείστηκε στους «32» από τον Κροάτη Pocuca με 3-0 σετ.

Στην ίδια κατηγορία και στους αγώνες «παρηγοριάς» ο Σινατσάκης ηττήθηκε στη φάση των «64».

Την Παρασκευή τέλος, οι αγώνες περιλάμβαναν για τους Έλληνες αθλητές τα νοκ άουτ των διπλών.
Στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας over 80 ο Πλακαντωνάκης και ο Γερμανός Wenk κάμφθηκαν στον γύρο των «16» από τους Σουηδούς Johansson/Jagebro με 3-0 σετ.

Στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας over 70 ο Πουλιέζος με τον Ελβετό Heinzelmann αποκλείστηκαν στον γύρο των «64» από τους Νορβηγούς Helseth/Aall με 3-1 σετ.
Στα consolation προχώρησε περισσότερο το δίδυμο Τσαχάκη/Παπαθεοδώρου. Με 2 νίκες έφτασε μέχρι την 8άδα της κατηγορίας over 50.

Στη φάση των «32» έμειναν οι Σταματάκης/Dussart (Βέλγιο) και Τζαβέλας/Grempel (Ισραήλ)

Οι Έλληνες αθλητές χάρηκαν τη συμμετοχή τους κι έδωσαν ραντεβού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων στη Ρώμη την επόμενη χρονιά αφήνοντας υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη αποστολή.

Related Articles

Back to top button