ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιουβέντους: Ο εισαγγελέας πρότεινε αφαίρεση 11 βαθμών

Ο εισαγγελέας της FIGC, Τζιουζέπε Κινέ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της Γιουβέντους, η οποία είχε ανασταλεί τον Απρίλιο, ζήτησε την αφαίρεση 11 βαθμών από την ομάδα του Τορίνο.

Η οριστική απόφαση αναμένεται εντός της Δευτέρας (22/5) ή την Τρίτη (23/5).

Θυμίζουμε ότι η Γιουβέντους και οι παράγοντές της κατηγορούνται για τεχνητή διόγκωση εσόδων από μεταγραφές που οδήγησαν σε κεφαλαιακά κέρδη, ωστόσο η υπεράσπιση υποστήριξε ότι αυτά ανέρχονται σε 60.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας, ήτοι μόλις 3,6% των εσόδων της.

Εξάλλου, για την ίδια πρακτική κατηγορήθηκαν αρχικά άλλοι δέκα σύλλογοι (Νάπολι, Σαμπντόρια, Τζένοα, Έμπολι, Πάρμα, Πίζα, Πεσκάρα, Νοβάρα, Κιέβο και Προ Βερτσέλι) μαζί με 59 φυσικά πρόσωπα, όμως απαλλάχθηκαν όλοι στις 15 Απριλίου, διότι το δικαστήριο έκρινε πως είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ανεξάρτητα η σαξία ενός ποδοσφαιριστή.

Η Γιουβέντους ήταν η μοναδική ομάδα που δεν απαλλάχθηκε, διότι τον Ιανουάριο προέκυψαν νέα στοιχεία που την αφορούν σχετικά με την υπόθεση.

Η ιταλική ολυμπιακή επιτροπή (CONI) δικαίωσε προσωρινά τον περασμένο Απρίλιο τη Γιουβέντους και της έδωσε πίσω τους 15 βαθμούς ποινής.

Πηγή: sport24.gr

Related Articles

Back to top button