ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δηλώσεις Γκιώνη, Αγγελάκη, Βατσακλή στην επιστροφή τους από το Feeder της Ιταλίας

Στη μεγάλη ελληνική αποστολή στο ιταλικό Feeder ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης επέστρεψαν τελευταίοι το μεσημέρι της Δευτέρας 18/12, αλλά κάθε άλλο παρά… καταϊδρωμένοι. Γύρισαν με πλατιά χαμόγελα από τα αποτελέσματά τους στην Μπιέλα, ενθουσιασμένοι με τις δύο 2ες θέσεις και περισσότερο «ορεξάτοι» για τη συνέχεια. Μαζί τους και ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, που τον προσεχή Μάρτιο κλείνει 15 συναπτά έτη στον εθνικό πάγκο και δεν σταματά να μετρά διεθνείς διακρίσεις. Οι τρεις άνδρες έκαναν δηλώσεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες αναρτήθηκαν στο κανάλι gre78 στο youtube, που συνεργάζεται με την Ε.Φ.ΟΕπ.Α. Ο Γκιώνης υπογράμμισε την αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση, που του δίνει η διπλή επιτυχία στο απλό και το διπλό ανδρών, ειδικά στην προσπάθειά του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ο Αγγελάκης μίλησε για ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε με την είσοδο στο πόντιουμ των νικητών, όπως και για την ιδιαίτερα αποδοτική πρώτη συνεργασία στο διπλό με τον φίλο του Παναγιώτη.

Ο Βατσακλής έκανε λόγο για απόλυτα θετικό κλείσιμο στο 2023 και στάθηκε πρώτα στη βελτίωση της προοπτικής να έχει ο Γκιώνης παρουσία και στο Παρίσι. Απαιτούνται βεβαίως, συμμετοχές και σε άλλα τουρνουά και νέοι βαθμοί στο ενεργητικό του και με αυτή την αφορμή ο κόουτς ζήτησε, γενικά για την προολυμπιακή προετοιμασία του αθλήματος το 2024, μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.

«Υπήρχε άγχος, ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσω, αλλά μετά το δεύτερο παιχνίδι μου, όπου κινδύνευσα άμεσα με ήττα, το πίστεψα περισσότερο και αναθάρρησα. Θα έλεγα ότι αν ήμουν και λίγο τυχερός στον τελικό θα έφτανα στην πρωτιά. Η διπλή διάκριση μού δίνει περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Γκιώνης. Για το διπλό τόνισε ότι απόλαυσε τη συνεργασία με τον Αγγελάκη και έπλεξε το εγκώμιο του συμπαίκτη του. Οι δηλώσεις του πρωταθλητή μας είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=li5bgphbWj0.

«Ο στόχος μου στο απλό ήταν να προκριθώ στο κυρίως ταμπλό. Δεν το κατάφερα, όμως το τουρνουά είχε υψηλού επιπέδου αθλητές. Στο διπλό πίστευα πάρα πολύ στη διάκριση γιατί το έχουμε δουλέψει με τον Παναγιώτη, συνεργαζόμαστε καλά και τον έχω σαν… μεγάλο αδερφό μου. Πραγματοποίησα ένα όνειρο και αποκτώ έξτρα κίνητρο για το μέλλον». Οι δηλώσεις του Αγγελάκη είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=hqkfFnjU1aU.

Ο Κώστας Βατσακλής έβγαλε αισιοδοξία για την προσπάθεια πρόκρισης του Γκιώνη στο Παρίσι και ξεχώρισε τρία θετικά πράγματα από τη συνολική ελληνική εκπροσώπηση. «Ο Παναγιώτης αγωνίζεται σαν έφηβος και με καλά πλασαρίσματα σε επόμενα τουρνουά θ’ ανέβει κι άλλο στον πίνακα αξιολόγησης, κάτι που μας χρειάζεται για το Παρίσι. Το δεύτερο θετικό είναι ότι αποκομίσαμε ένα πολύ καλό διπλό με τους Γκιώνη/Αγγελάκη που ήθελαν από καιρό να παίξουν μαζί και το τρίτο ότι είδαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό διπλό μικτό με τους Σταματούρο/Παπαδημητρίου να χάνουν οριακά στην 8άδα από το σλοβάκικο δίδυμο, που μετά πήρε την 1η θέση». Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή είναι στο λινκ 2023-24 Ο Κώστας Βατσακλής για τα ασημένια μετάλλια στο Ιταλικό Feeder 18/12/2023

Related Articles

Back to top button