ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΤΙΒΟΣ

Εμμανουηλίδου: «Έτρεξα για τα θύματα στα Τέμπη»

Συγκίνησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αφιερώνοντας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών την κούρσα στα 60μ., που της χάρισε την πρόκριση στον ημιτελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.
«Είμαι πολύ στεναχωρημένη από αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Σήμερα έτρεξα για όλους αυτούς, ελπίζω να μη ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο», τόνισε η 19χρονη πρωταθλήτρια που έκανε ατομικό ρεκόρ για τέταρτη φορά φέτος με 7,26″. «Είμαι πολύ χαρούμενη για την παρουσία μου σήμερα εδώ δεν είχα άγχος και μπήκα να τρέξω όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω στον εαυτό μου και γι’ αυτό στον ημιτελικό θα διεκδικήσω μία ακόμη καλύτερη παρουσία», πρόσθεσε η Εμμανουηλίδου, που προκρίθηκε στον τελικό με την 11η επίδοση στο σύνολο των 24 αθλητριών.
Η νεαρή αθλήτρια στον απογευματινό τελικό (18.05) θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά μαζί με την Ντάριλ Νέιτα που έχει πετύχει φέτος 7.05 και είναι φαβορί για το χρυσό. Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρώτες από καθεμία από τις ημιτελικές σειρές και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Ο τραυματισμός στο γόνατο φάνηκε πως επηρέασε την Ραφαέλα Σπανουδάκη, που ναι μεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η προπόνηση που έχασε νωρίτερα στη σεζόν της στοίχισαν μια καλύτερη παρουσία. Η αθλήτρια συμμετείχε στην δεύτερη προκριματική σειρά των 60 μ. και τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς της με 7.43 και κατέλαβε την 29η θέση στο σύνολο. «Ίσως να έπρεπε τελικά να μην έχω αγωνιστεί. Μετά τον τραυματισμό στο γόνατο έχω αποδυναμωθεί τελείως και γιατί δεν μπορώ να τρέξω και γιατί πονάω και γιατί δεν μπορώ να κάνω την προπόνηση μου όμως θα ήθελα. Το 60άρι το αγαπώ πολύ και πίστευα σε αυτό, καθώς θεωρούσα πως τα πόδια μου μπορούν να τρέξουν. Δυστυχώς όμως δεν βγήκε», είπε η αθλήτρια που πλέον στρέφει την προσοχή της στους αγώνες του ανοιχτού.

Πηγή: sport-fm.gr

Related Articles

Back to top button