ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραπαπάς: “Συζητάμε με δέκα παίκτες, σύντομα οι ανακοινώσεις”

Ο Κώστας Καραπαπάς μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε συζητήσεις με δέκα παίκτες και σύντομα θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι Ένα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Μόργκαν Ντε Σάνκτις, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν του έγινε πρόταση για να την απορρίψει.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα χρονιά, όπου τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι πιο δυνατοί για τη νέα χρονιά, ενώ αναφέρθηκε για το πώς θα κινηθούν οι ερυθρόλευκοι στο μεταγραφικό παζάρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς: “Το πάθος είναι η κεντρική λέξη της καμπάνιας και συνδέεται και με τα χρώματα του συλλόγου, το κόκκινο είναι το πάθος και το άσπρο η αγνότητα. Το πάθος είναι ό,τι πρέπει για μία χρονιά που γυρνάει ο κόσμος στο γήπεδο και ελπίζω να μην έχουμε πάλι τα ίδια των τελευταίων χρόνων και τα πράγματα να είναι καλύτερα και να έχουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, όπως το έχουμε μάθει. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τρομερή, έχουμε όριο 22.500 εισιτήρια διαρκείας και νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Αυτό είναι το όριο που έχουμε. Έχω το προαίσθημα ότι θα πάμε καλά φέτος στην Ευρώπη και συνήθως σε αυτά δεν πέφτω έξω, όπως στις κληρώσεις των Κυπέλλων…

Όταν ο Ολυμπιακός είναι σε καλό φεγγάρι, τότε είναι και το καλύτερο για έναν φίλαθλο που βρίσκεται στο γήπεδο. Όταν η ομάδα είναι στα δύσκολα χρειάζεται τον κόσμο της περισσότερο, έτσι και αλλιώς αυτό ισχύει και στη ζωή, στα δύσκολα μετράμε τους φίλους και τους ανθρώπους μας.

Αυτός ο οποίος πάει στο λιοπύρι και θα στηθεί για να πάρει το διαρκείας του, θα το κάνει κάθε χρόνο, διψάει να πάει γήπεδο και τρελαίνεται στην ιδέα ότι μπορεί να μην είναι, δεν τον νοιάζει ποιος θα αγωνίζεται, θέλει να δει το χορτάρι και την ερυθρόλευκη. Όχι ότι έχω κάτι με τα παιδιά, εξαιρετικοί ήταν και είχαν ματώσει για τη φανέλα, αλλά θυμάμαι εποχές με Παπαχρήστου και είχαμε 70 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο, δεν είχαμε τον Μαραντόνα και τον Πελέ τότε. Φέτος θα έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Θέλω να συζητήσουμε άλλο θέμα, το θέμα με τον τεχνικό διευθυντή και τον Ντε Σάνκτις. Καμιά φορά σκεφτόμαστε αν πρέπει να βγαίνουμε και να απαντάμε στις γραφικότητες. Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει 20 ανθρώπους, έχουμε συναντηθεί με 20 τεχνικούς διευθυντές, Ισπανούς, Γερμανούς, μέσα και ο Ντε Σάνκτις. Δεν κάναμε εμείς σε κανέναν επίσημη πρόταση, ξέρετε στην ευρωπαϊκή αγορά εμείς διαλέγουμε πλέον δε μας διαλέγουν.

Δεν καιγόμαστε καθόλου, γιατί θα πρέπει να καταλάβουν οι άσχετοι οι οποίοι μπερδεύουν τον κόσμο, πως ο σχεδιασμός δε γίνεται τον Ιούνιο, αλλά μέσα σε όλη τη χρονιά και τον Ιούνιο υλοποιείται. Δηλαδή το τιμ που είχαμε με τον κύριο Μοντεστό, τον κύριο Καρεμπέ, τον κύριο Τοροσίδη, τον κύριο Ντε Μπαρτόλο, έχουμε πολλά άτομα που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, είναι περισσότερα απ’ όσους γράφουν στα σάιτ αυτές τις αρλούμπες. Είναι ολόκληρη ομάδα που δουλεύει, είναι και το τιμ του προπονητή.

Κάποια στιγμή θα πω αναλυτικά το πως γίνεται ο σχεδιασμός. Υπάρχουν λίστες από την αρχή της χρονιάς και τις αναλύουμε ξανά και ξανά. Δεν είναι κάτι απλό, δε μαζευόμαστε σε ένα δωμάτιο και λέμε θα πάρουμε έξι παίκτες.

Είδαμε τον κύριο Ντε Σάνκτις, τον κύριο Σαμπατίνι και άλλους δεκαπέντε, δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον. Δε βιαζόμαστε και δε μας κάνει κανείς να βιαζόμαστε, ούτε τον χρειαζόμαστε τώρα, μπορεί να γίνει η κίνηση σε μία εβδομάδα ή και σε έναν μήνα. Είπαμε αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός υλοποιείται, δε γίνεται τώρα ο σχεδιασμός. Έχουμε τώρα δέκα παίκτες και συζητάμε, λυπάμαι που δεν το ξέρουν αυτοί που γράφουν ποιοι είναι. Θα τους μάθουν όταν πρέπει. Όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι παίκτες θα λένε “τι έγινε τώρα;”.

Καταντάει κουραστικό να σχολιάζουμε συνέχεια αυτά που γράφονται και να σχολιάζουμε τα αυτονόητα, είναι τόσο άσχετοι και θα πρέπει να εξηγούμε ότι ο σχεδιασμός δε γίνεται τον Ιούνιο. Σας λέω πράγματα βασικά τώρα.

Ο οργανισμός Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός ο οποίος αλλάζει συνεχώς και δυναμώνει. Να είναι όλοι σίγουροι πως ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός από πέρσι και σε οποιαδήποτε θέση στο οργανόγραμμα χρειάζεται, επιλέγεται από τον Ολυμπιακό, κανείς δεν επιλέγει τον Ολυμπιακό το ξαναλέω, και ο Ολυμπιακός επιλέγει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Είμαστε στη φάση της υλοποίησης και οι άνθρωποί μας αυτό το οποίο κάνουν τώρα είναι οι διαπραγματεύσεις, δε θα βγούμε με κάποια ντουντούκα ότι σήμερα μιλάμε με αυτόν. Όσον αφορά την ιστορία με τον κύριο Ντε Σάντκιτς και τον κύριο Σαμπατίνι, βγήκαν αυτά τα ονόματα και όχι τα άλλα 10 γιατί στην Ιταλία υπάρχει η συνήθεια που υπάρχουν κάποιοι στο twitter οι οποίοι ασχολούνται με τα μεταγραφικά και γράφουν τα δικά τους, έρχεται η είδηση στην Ελλάδα το τι έγραψε ο Ντι Μάρτζιο και μετά εδώ τα σάιτ στην Ελλάδα έρχονται και πηγαίνουν το θέμα ένα βήμα παραπέρα “έκλεισε ο τάδε”, δεν είναι έτσι όμως.

Τα πράγματα είναι πιο απλά, ο Ολυμπιακός έχει δει παραπάνω από δεκαπέντε ανθρώπους και μιλάει απευθείας με τους μεγαλύτερους ατζέντηδες του κόσμου. Δεν έχει κανέναν ανάγκη ο Ολυμπιακός να του ανοίξει κανείς την πόρτα, οι πόρτες για τον Ολυμπιακό είναι ορθάνοιχτες. Μπορεί άλλοι να έχουν ανάγκη τον Ολυμπιακό για να τους ανοίξουν οι πόρτες.

Για να απορρίψει κάποιος κάποιον, θα πρέπει να του έχει γίνει πρόταση. Θα πρέπει να του έχει πει κάποιος «φίλε σε θέλω». Δε λειτουργεί έτσι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να του έχει γίνει πρόταση για να απορρίψει κάτι.

Είμαστε κοντά αυτές τις ημέρες για μεταγραφές. Τρίτη-Τετάρτη συγκεντρώνεται η ομάδα θα κάνουν τα ιατρικά τεστ, στις 22 φεύγουμε για Αυστρία και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ευχάριστα για τον κόσμο.

Οτιδήποτε συμβαίνει με ανθρώπους του κλαμπ, όπως είναι ο Φρανσουά, γίνεται σε απόλυτη συνεννόηση και μαζί τα αποφασίζουμε όλα. Ειδικά για τον Φρανσουά ο οποίος έχει μία διαδρομή στον Ολυμπιακό, ήταν ποδοσφαιριστής, διοικητικό στέλεχος, υπήρξε αρχηγός της ομάδας και όταν δεν ήταν στην ομάδα όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, πάντα βοηθούσε τον Ολυμπιακό.

Δε σταματάει αυτή η σχέση, είναι μία σχέση χτισμένη και δοκιμασμένη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν από τον Ολυμπιακό, έχουν μία σχέση με την ομάδα, γυρίζουν πίσω, είναι πάντα φιλικοί απέναντι στον Ολυμπιακό και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Θέλω να πω μία ιστορία. Το βράδυ που είχαμε αποκλειστεί από τη Γουλβς ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι, μετά τα ματς να ξέρετε υπάρχει μία συγκεκριμένη δομή και είναι όλη η αποστολή στο χώρο του εστιατορίου. Εκεί υπάρχει ένα τραπέζι για τους παίκτες, ένα για τους προπονητές, ένα για τη διοίκηση, ένα για το σταφ. Εκείνο το βράδυ μετά τον αποκλεισμό ο προπονητής ζήτησε το τραπέζι να γίνει τετράγωνο και να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό έδειξε ότι είμαστε ένα. Το τρομερό ήταν πως σε εκείνο το τραπέζι, εκτός από τις κόκκινες φόρμες, ήταν και ένας άνθρωπος ο οποίος φορούσε τη φόρμα της Γουλβς, ο Ντανιέλ Ποντένσε. Είχε προκριθεί και αντί να πανηγυρίζει με την ομάδα του, ήταν μαζί μας, αυτό τα λέει όλα.

Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος τη νέα σεζόν, και θα πετύχει όλους τους στόχους του!

sport24.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button