SUPER LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάνταλος: “Τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων διαιτητών στο γήπεδο, με ξένο στο VAR;”

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ/ΕΠΟ, Σταύρος Μάνταλος έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου πέρα από τις απαντήσεις που έδωσε για τον έλεγχο της διαιτησίας και η φυγή του Μπένετ, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως η Κεντρική Ειπτροπή Διαιτησίας προετοιμάζεται για Έλληνες διαιτητές στα μεγάλα ματς του Ιανουαρίου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

“Παρατηρούμε μια σταδιακή πρόοδο των Ελλήνων σ αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον. Στο ερώτημα σας για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που δεν θα έλθουν ξένοι διαιτητές ,όπως είχε γραφτεί στον Τύπο, θα σας πω τούτο.

Η αλήθεια είναι πως παρατηρείται μια δυσκολία στην έλευση τον Ιανουάριο ξένων διαιτητών για διάφορους λόγους. Από τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε τραυματισμών οπότε θα έλεγα τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο VAR? Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες.

Ήταν ένας δύσκολος πρώτος γύρος, καθώς υπήρξε η αποχώρηση του κ Μπένετ και η έλευση του κ.Φρόιντφελντ, άρα υπήρξε ένα μεταβατικό στάδιο. Η ΚΕΔ διοργανώνει σεμινάρια ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα για ενιαία σφυρίγματα.

Πλέον με απόφαση της ΕΠΟ μέσω yutube θα συγκεντρώνουμε επίμαχες φάσεις και θα τις αναλύουμε. Το θέμα είναι πως ο ρέφερι μέσω εκπαίδευσης να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σφυρίξει σωστά και ενιαία”, τόνισ μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα αν διοικεί αυτός την ΚΕΔ , όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός, ο αξιωματούχος της ΕΠΟ απάντησε:

“Τα κλειδιά της διαιτησίας τα είχε ο κ Μπενετ και πλέον ο κ Φρόιντφελντ. Με στενοχωρεί που ο Ολυμπιακός με έχει στα μανταλάκια των εφημερίδων του, αλλά κάνει λάθος. Όλες οι άλλες ομάδες βλέπουν την προσπάθεια μας για μια καλή ελληνική διαιτησία. Εγώ λοιπόν είμαι αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής. Τον πρόεδρο της ΚΕΔ ουσιαστικά τον βοηθώ δίνοντας το κλίμα ,αφού είναι ξένος στη χώρα μας”.

Όσον αφορά τη φημολογία πως η διαιτησία ελέγχεται από την ΑΕΚ, η απάντηση του Καβαλιώτη παράγοντα ήταν σαφής.

“Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις καφενειακές συζητήσεις στην Ελλάδα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν ίσχυε αυτό, μπορείτε να μου πείτε γιατί τότε η ΑΕΚ άφησε τέσσερις βαθμούς σε Αγρίνιο και Σέρρες; Μπήκαμε στο δεύτερο γύρο του ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος όλων των εποχών, και αυτό είναι το αληθές κι όχι η φήμη που αναφέρατε. Ό Έλληνας διαιτητής, όπως είπατε παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο, δηλαδή υπό πίεση. Η πίεση δημιουργεί συνθήκες σκληρότερης δουλειάς κι αυτό κάνουμε στην ΚΕΔ με τους διαιτητές”.

Ο Μάνταλος ρωτήθηκε και για τις περίφημες γραμμές οφσάιντ που έχουν προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων: “Όντως υπάρχει συζήτηση. Όμως υπάρχει και η αλήθεια, πως κανένα ξένο χέρι δεν βάζει τις περίφημες γραμμές. Όλα γίνονται βάσει πρωτοκόλλου. Τα υπόλοιπα είναι για να λέγονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ αναφερόμενος στις επαφές με τους φορείς, μετά τις απειλές που οδήγησαν στην αποχή τόνισε, πως έχουν εμπιστοσύνη στις αρχές αφού τους υποσχέθηκαν τοποθέτηση καμερών στα αποδυτήρια, παρουσία αστυνομικού έξω απ τα αποδυτήρια και τη διακριτική παρακολούθηση του ταξί των διαιτητών από και πρός στο γήπεδο.

Συμπλήρωσε πως τα περιστατικά βίας και οι απειλές ατσαλώνουν την οικογένεια της διαιτησίας, ενώ αποκάλυψε πως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα κλοπής μηχανής την εποχή που διεκόπη η απόσπασή του στην Αθήνα. Τέλος απηύθυνε έκκληση προς όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αφήστε μας να δουλέψουμε και κρίντε μας αυστηρά. Αλλά παρακαλώ αφήστε μας σε ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον κι όχι τοξικό”.

ΠΗΓΗ: Sport24

Related Articles

Back to top button