ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαρτσελόνα: Αβέβαιη η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα

Η μαδριλένικη εφημερίδα MARCA αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν είναι αμφίβολη, λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα.

Η εισαγγελία της Βαρκελώνης απήγγειλε επίσημες κατηγορίες κατά της Μπαρτσελόνα και μεταξύ άλλων κατά του πρώην προέδρου της, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η MARCA αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η ευρωπαϊκή παρουσία των Καταλανών τη νέα περίοδο δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης, μιας και μπορεί να θεωρηθεί ότι η φήμη του Champions League (όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν) θα ζημιωνόταν με την παρουσία της ομάδα του Τσάβι.

Η παράγραφος 7 του άρθρου 4 των διοργανώσεων της UEFA λέει ρητά ότι τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την έγκριση συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι οι ομάδες δεν πρέπει να συμμετέχουν με κανένα τρόπο σε “επηρεασμούς” αγώνων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να μη δεχθεί τη συμμετοχή ομάδων που δεν έχουν τηρήσει τα κριτήρια που έχει θέσει. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ζήτησε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Back to top button