ΔΙΕΘΝΗΜΠΑΣΚΕΤΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αδάι Μάρα Γκόμεθ εγκαταλείπει την Ισπανία

Ο 18χρονος Αδάι Μάρα Γκόμεθ, το λαμπρό αστέρι του ισπανικού μπάσκετ, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη Σαραγόσα και να μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ισπανικό δημοσίευμα.

Το μεγαλύτερο ανερχόμενο αστέρι του ισπανικού μπάσκετ, ο Αδάι Μάρα Γκόμεθ, ο οποίος ενηλικιώθηκε (07/04/2005) πριν από λίγες ημέρες, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη Σαραγόσα και τη Liga Endesa και να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το NCAA. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον το ρεπορτάζ του Relevo.

Σύμφωνα με το εν λόγω ισπανικό δημοσίευμα, ο Μάρα και ο περίγυρός του, αποφάσισαν να καταβάλουν το buy-out που υπάρχει στο συμβόλαιό του, αφού πλέον ως αθλητής σε κάποιο κολλέγιο μπορεί να έχει έσοδα έως και 600.000 ευρώ από τις χορηγικές συμφωνίες που αναμένεται να κλείσει.

Συν τοις άλλοις, βρισκόμενος σε κάποιο πανεπιστήμιο, με το UCLA να προβάλει ως το φαβορί, ο Ισπανός σέντερ θα βρίσκεται πιο κοντά στις ομάδες του NBA που θα θέλουν να τον ‘τσεκάρουν’, μιας και φαίνεται ότι θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του draft το 2024.

Τη φετινή σεζόν ο Μάρα μετράει 5.7 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1 μπλοκ ανά 12 λεπτά συμμετοχής σε 20 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Back to top button