ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Μελισσανίδης μού είπε να βγάλω δίπλωμα για παπάκι και θα το έκανε αυτοκινήτου»

O Nτανιέλ Μπατίστα στο Gazzetta, στην εξομολόγηση της ζωής του

Ντανιέλ Μπατίστα. Ενα όνομα τόσες αναμνήσεις. Τόσα γκολ!

Πίσω από τα γκολ, όμως, κρύβονται τόσος κόπος, τόσες απογοητεύσεις αλλά και τόση υπομονή. Τόση σιγουριά ότι θα πετύχει.

Η ζωή δεν του χάρισε τίποτα. Τον έμαθε από μικρό να έχει ένα τεράστιο “εγώ” και να τον οδηγεί. Πάντα ήξερε ποιος είναι. Ακόμα κι όταν τον απέρριψε ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πριν έρθει στην Ελλάδα έλεγε στον προπονητή στη Φέγενοορντ ότι δεν μπορεί να πάει στο φιλικό με τον Άγιαξ του Κρόιφ γιατί έχει σχολείο.

Στη χώρα μας έπρεπε να κάνει πολλή υπομονή μέχρι που ο Δημήτρης Κωνσταντάρας τού άνοιξε την πόρτα του Εθνικού. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και τα πάντα απ’ όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα ξεδιπλώνονται μέσω του Gazzetta.

Σε μια σπάνια εξομολόγηση από καρδιάς, ο Ντανιέλ Μπατίστα, δεν διστάζει να πει ότι μετάνιωσε που πήγε στον Ολυμπιακό, εξηγώντας γιατί πήρε αυτήν την απόφαση. “Ο Τσουκαλάς έλεγε να μην με πειράξει κανείς”. Και στο Λιμάνι εκτιμήθηκε.

Τί λέει για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που του είχε πει να βγάλει δίπλωμα για παπάκι και θα του το έκανε αυτοκινήτου. Ο ισχυρός άντρας της Ενωσης, του είχε ζητήσει να τσακωθεί και με τον Αλέφαντο για να τον διώξει και να τον πάρει στην ΑΕΚ, ενώ ο ίδιος ο Μπατίστα παραδέχεται ότι «ο Μελισσανίδης δεν με θέλει στην ΑΕΚ».

Μέσα στην αναδρομή που κάνει θυμάται το χαμένο ματς με τον Παναθηναϊκό και τον τίτλο που γλίστρησε μέσα από τα χέρια της Ενωσης. Τότε που «πήγα να πλακώσω τον Τσιάρτα», όπως θα πει ο ίδιος.

Θα πάει στην Αγιά Σοφιά να δει την ΑΕΚ; Τί λέει για τη δουλειά του στην Ακαδημία και τον Μανωλά που δεν ήθελε να του μιλάει όταν είχε πρωτοπάει στο «δικέφαλο».

Μία κουβέντα που κράτησε περίπου τρεις ώρες κι αν δεν υπήρχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις θα μπορούσε να συνεχιστεί για άλλες τόσες…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button