ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡ

Ο ΟΑ Χανίων πρωταθλητής στη Β’ Εθνική γυναικών Αττικής

Τον ΟΑ Χανίων ανέδειξαν νικητή σήμερα 04/03 τα προμπαράζ επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β’ Εθνική γυναικών Αττικής. Ματς διασυλλογικών πρωταθλημάτων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διημέρου και οι αγώνες τελικής κατάταξης στην 3η, στην ιεραρχία, κατηγορία των γυναικών, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, συγκέντρωναν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα Χανιά, που τα τελευταία χρόνια μετέχουν στο πρωτάθλημα της Αττικής, έφτασαν στον τίτλο με 2 νίκες. Για τις θέσεις 1-4 επιβλήθηκαν του Ηρακλείου Αττικής με 4-1 και στον τελικό νίκησαν τον ΑΟ Ταταύλα με 4-1. Την 3η θέση κατέκτησε ο ΓΑΣ Ελευσίς. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Κρήτης και τα Ταταύλα, που έχασαν στον τελικό, πηγαίνουν στα μπαράζ της Β’ Εθνικής να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Β’ Εθνική γυναικών Αττικής περιλάμβανε στην πρώτη φάση 2 ομίλους των 6 ομάδων και το Σάββατο στο ΣΕΦ έδωσαν όλες οι ομάδες ματς κατάταξης. Ο ΟΑ Χανίων, που είχε κυριαρχήσει στο 1ο γκρουπ, ήταν στην κορυφή του μίνι ταμπλό των θέσεων 1-4. Τα Ταταύλα, που προέρχονταν από την πρωτιά στο 2ο γκρουπ, ήταν στη βάση του ταμπλό. Στους χιαστί ημιτελικούς τα Χανιά κατέβαλλαν το Ηράκλειο 2001 με 4-1 και τα Ταταύλα την Ελευσίνα με 4-0. Στον τελικό το σωματείο της Κρήτης έκαμψε τα Ταταύλα με 4-1, ενώ στο αμφίρροπο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 ο ΓΑΣ Ελευσίς ξεπέρασε το Ηράκλειο με 4-3 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  

Στο ρόστερ των Χανίων βρίσκεται φέτος η Αρχοντούλα Βολακάκη, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικών, η μοναδική Ελληνίδα με συμμετοχή στο απλό γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες, που έχει αναδείξει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Βολακάκη είχε από 2 νίκες στα σημερινά ματς. Βασικές ήταν και οι επίσης Χανιώτισσες Ζωή Καζάκου (1 νίκη στον τελικό και 2 στον ημιτελικό) και Στέλλα Μαυροματάκη (1 νίκη στον τελικό). Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν συμμετοχή ακόμα η Δέσποινα Κανταρά, η Μαρία Φρυτάκη και η Κινέζα Zhihua Zhang, ενώ προπονητής είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης. Τη φιναλίστ ομάδα του ΑΟ Ταταύλα συγκρότησαν η κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη (που ήταν και στο κοουτσάρισμα) και η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου. Στον όμιλο είχαν αγωνιστεί ακόμα η Ειρήνη Φυλακούρη και η Μαρία Αθανασοπούλου. Ακολούθησε η απονομή των επάθλων από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου.  

Related Articles

Back to top button