ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πετρούνιας: Πρωτιά και πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κότμπους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε με το δεξί στο 2023 καθώς στην πρώτη του συμμετοχή τη φετινή σεζόν πήρε την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους.

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε το 2023 για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων με την κορυφαία βαθμολογία στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής “Turnier der Meister” του Κότμπους.

Στην πρώτη εμφάνισή του έπειτα από τον θρίαμβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Αυγούστου στο Μόναχο, και πάλι επί γερμανικού εδάφους, ο “άρχοντας των κρίκων” πήρε 14,733 βαθμούς και προκρίθηκε ως 1ος στον τελικό του Σαββάτου (25/02), υποσκελίζοντας μεταξύ άλλων τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,666 β.) και τον Τούρκο κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Αντέμ Ασίλ (14,633 β.).

Στους προκριματικούς της πρεμιέρας συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (13,000 β. στους κρίκους, 25ος μεταξύ 47 αθλητών), ο Απόστολος Κανέλλος (12,066 β. στον πλάγιο ίππο, 43ος) και ο Στέφανος Τσολακίδης (11,033 β. στον πλάγιο ίππο, 51ος).

Παράλληλα, στην κατηγορία των γυναικών, η Χριστίνα Κιόση κατετάγη 17η στο άλμα με 11,749 β.. και η Αρετή Παγώνη 21η στους ασύμμετρους ζυγούς με 10,833 β..

Την Παρασκευή , στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο), Απόστολος Κανέλλος (μονόζυγο) στους άνδρες και οι Χριστίνα Κιόση (δοκός ισορροπίας, έδαφος) και Αρετή Παγώνη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button