ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣ

Πομάσκι για Τεντόγλου: “Ο Μίλτος λειτουργεί όταν τσαντιστεί, όταν του γυρίσουν τα μάτια”

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μίλησε στην ΕΡΤ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο και σκιαγράφησε το χαρακτήρα του Έλληνα πρωταθλητή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εγκεφαλικό αθλητή.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το Diamond League και τη δεύτερη θέση προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, μίλησε στην ΕΡΤ για τον αθλητή του, τον τρόπο που συνεργάζονται, αλλά και το πώς λειτουργεί κι αποδίδει καλύτερα ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν λειτουργεί και ως ψυχολόγος του αθλητή του και τι θα του έλεγε αν σε έναν αγώνα ξεκινούσε με δύο άκυρα: “Δεν φοβάμαι καθόλου, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές το προκαλεί, να είναι τόσο μεγάλη η ένταση και η επιθετικότητά του. Κάνοντας ένα μικρό άκυρο, μπορεί να το διορθώσει ανά πάσα στιγμή. Ο Μίλτος θέλει να του δώσεις μόνο τον στόχο. Αν του τον δώσεις είναι πολύ εύκολη η συνέχεια”.

Για το πού βλέπει τα όριά του: “Αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας. Είναι πιο ομαλό το πρόγραμμα φέτος γιατί είναι προ-Ολυμπιακή χρονιά. Όπως έχω καταλάβει πολύ καλά, για την Ελλάδα μετράν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Φέτος το περάσαμε πιο ομαλά, πιο ήρεμα, με συγκεκριμένες επιβαρύνσεις. Του χρόνου θα είναι 100% και θα ψάχνουμε το 120%, τότε θα μιλάμε για τις επιδόσεις”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Back to top button