ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡ

Σαββατοκύριακο με φάιναλ φορ Τοπικού Κυπέλλου ανδρών και Περιφερειακά πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων

Με δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις θα συνεχιστεί το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα στην επιτραπέζια αντισφαίριση το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023. Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα φάιναλ φορ του Τοπικού Κυπέλλου ανδρών 2022-2023 σε τρεις περιοχές της χώρας. Είναι η διαδικασία, που θ’ αναδείξει τους Τοπικούς Κυπελλούχους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και τη Λοιπή Χώρα, ενώ γενικά το Τοπικό Κύπελλο βγάζει και προκρίσεις ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Χίο θα γίνουν αντίστοιχα οι αγώνες, ενώ το φάιναλ φορ για το Τοπικό Κύπελλο Αττικής (τη μοναδική περιοχή, που περιλαμβάνει και ομάδες γυναικών) έχει προγραμματιστεί για τις 29 και 30 Απριλίου 2023. Σε ατομικό επίπεδο τώρα, το διήμερο περιλαμβάνει τα Περιφερειακά πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων (αθλητές/τριες έως 13 ετών). Θα γίνουν σε πέντε πόλεις της χώρας με συνολικά 220 συμμετοχές, θα βγάλουν τους τοπικούς νικητές στο απλό και βέβαια θα δώσουν προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 26 με 28 Μαΐου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Φυσικά αυτό το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει και τη μεγάλη πρόκληση του Europe Trophy Grand Final για την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού (στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και τη γυναικεία των Σαρισών Φλώρινας (στη Μιραντέλα της Πορτογαλίας), αλλά η προαναγγελία για τα συγκεκριμένα events θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή.

Στην Πάτρα και τη Χίο οι δύο διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν στα ίδια γυμναστήρια. Το Τοπικό Κύπελλο Β. Ελλάδας ανδρών άρχισε από ταμπλό των «8». Το φάιναλ φορ θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Βότση, στη Θεσσαλονίκη, με ώρα έναρξης 11:00. Στα ημιτελικά θα συναντηθούν ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με τον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με τον ΦΑΣ Τρικάλων και οι νικητές θα διεκδικήσουν αργότερα το τρόπαιο.

Το Τοπικό Κύπελλο Δ. Ελλάδας/Πελοποννήσου ανδρών περιλάμβανε αρχικά ταμπλό των «16». Στην τελική 4άδα έφτασαν ο ΑΣ Ίφιτος Πατρών, ο ΑΟ Ξυλοκάστρου (αποτελούν το ένα ζευγάρι των ημιτελικών), ο Ποσειδών Λουτρακίου και ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη (το άλλο ζευγάρι). Στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» θα λάβουν χώρα την Κυριακή και αυτοί οι τοπικοί αγώνες με ώρα έναρξης 10:00.

Από νοκ άουτ παιχνίδια των «8» είχε αρχίσει και το Τοπικό Κύπελλο Λοιπής Χώρας ανδρών. Το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί, επίσης στις 19/03 στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων, θ’ αρχίσει στις 14:00 και στα ημιτελικά θ’ αναμετρηθούν ο ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων με τον ΟΕΑ Χίου και ο ΜΣΒ Χίου Φάρος Βαρβασίου με τον Παγχιακό ΓΣ. Οι νικήτριες ομάδες κοντράρονται μετά για τον τοπικό τίτλο.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ

Όσον αφορά στα Περιφερειακά πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων, να σημειωθεί ότι για πρώτη χρονιά έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι και μαθητές Α’ Γυμνασίου, σύμφωνα με τα καινούργια ηλικιακά όρια, που θέσπισε η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Στις τελικές δηλώσεις ήταν 166 αγοράκια και 54 κοριτσάκια. Ήδη από την αρχή της σεζόν οι κατηγορίες των παμπαίδων και των παγκορασίδων στα αναπτυξιακά τουρνουά είναι μέχρι 13 ετών, ενώ έχει καθιερωθεί και η κατηγορία Κ11, όπου η ΕΦΟΕπΑ θα οργανώσει φέτος ξεχωριστό Πανελλήνιο πρωτάθλημα για το αγώνισμα του απλού.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Αττικής θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/03 στο γυμναστήριο του ΓΑΣ Ελευσίς. Οι 53 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 43 αθλητές και 10 αθλήτριες από 19 σωματεία.

Στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί, επίσης μεθαύριο Σάββατο, η αντίστοιχη διοργάνωση για τη Β. Ελλάδα. Πρόκειται να πάρουν μέρος 101 παιδιά, ήτοι 77 παμπαίδες και 24 παγκορασίδες από 18 σωματεία.

Στο Περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου 36 παιδιά θ’ αγωνιστούν Κυριακή 19/03 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής περιλαμβάνουν 27 αγόρια και 9 κορίτσια από 7 σωματεία.

Την Κυριακή θα γίνουν οι αγώνες του παμπαιδικού και στη Χίο. Στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων πρόκειται να βρεθούν 21 συμμετέχοντες, 10 παμπαίδες και 11 παγκορασίδες από 3 κλαμπ.

Στην Κρήτη τέλος, οι αντίστοιχοι αγώνες θ’ αφορούν και πάλι μόνο τα αγόρια και θα γίνουν την Κυριακή σε αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 παμπαίδες από 2 σωματεία του νησιού. 

Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις, όπου χρειαστεί για τις θέσεις πρόκρισης.

Related Articles

Back to top button