ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντικά έσοδα για Ολυμπιακό από την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου 9 εκατ. ευρώ από την ευρωπαϊκή του παρουσία και… συνεχίζει.

Μπορεί τα χρήματα να μη συγκρίνονται με αυτά που κέρδιζε τις εποχές που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League, αλλά ο Ολυμπιακός αποκόμισε ήδη σημαντικά έσοδα από την ευρωπαϊκή του παρουσία και θα έχει την ευκαιρία να τα αυξήσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα ποσό περίπου 9 εκατ. ευρώ από την πορεία τους στο Europa League και μπορούν πλέον να ανεβάσουν τα κέρδη τους μέσα από το Conference League.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο κέρδισε 100.000 ευρώ, ενώ με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κέρδισε επιπλέον 3.630.000 ευρώ. Βάσει απόδοσης στους ομίλους του Europa League πήρε 1.470.000 ευρώ, που προκύπτει από τις δύο νίκες (από 630 χιλ. ευρώ) και τη μία ισοπαλία (210 χιλ. ευρώ).

Η συμμετοχή στα playoffs του Conference League πριμοδοτείται επιπλέον με 300.000 ευρώ, ενώ από την έβδομη θέση που έχει στη δεκαετή κατάταξη της UEFA κέρδισε 3.432.000 ευρώ και υπολογίζεται πως θα λάβει ένα market pool της τάξης του 1 εκατ. ευρώ (ποσό που ακόμη δεν έχει «κλειδώσει»).

Το… ταμείο ως τώρα λέει έσοδα 8.932.000 ευρώ και σε αυτό το ποσό μπορούν να προστεθούν αρκετά ακόμη χρήματα. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» θα πάρει 600.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο πριμ για τα προημιτελικά είναι 1 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 1 εκατ. και στον τελικό 3 εκατ. ευρώ, με την κατάκτηση του τίτλου να προσφέρει επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/EuropaLeague/olumpiakos-simadika-esoda-apo-tin-eurwpi/4951421

Related Articles

Back to top button