ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡ

Στο Όσιγιεκ της Κροατίας, τον Μάιο, το στάδιο 2 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού

Η πρόκριση στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέσα στο 2023. Τον περασμένο Οκτώβριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασαν με πρωτιά στους ομίλους τους το στάδιο 1 της Β’ κατηγορίας των προκριματικών και πλέον εστιάζουν στο πώς θα κάνουν το καθοριστικό βήμα για τα τελικά του European Teams Championships, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το στάδιο 2 των προκριματικών θα γίνει στο Όσιγιεκ της Κροατίας το τριήμερο από τις 5 ως τις 7 Μαΐου 2023. Η σχετική κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν και οι αντίπαλοι της Ελλάδας, δεν έχει διενεργηθεί ακόμα, πάντως η διοργανώτρια αρχή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), έχει δώσει στις εθνικές ομοσπονδίες κάποιες πρώτες πληροφορίες για τους αγώνες.

Το στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού λοιπόν, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κροατίας, στις αρχές Μαΐου, με 17 ομάδες στους άνδρες και 14 στις γυναίκες. Θα σχηματιστούν 5 και 4 γκρουπ αντίστοιχα, ενώ θα γίνουν και νοκ άουτ αγώνες πλέι οφ. Πάντα σύμφωνα με την ενημέρωση της ETTU οι νικητές των γκρουπ, καθώς και οι ομάδες, που θα πάρουν τη 2η θέση σε αυτά θα πάρουν την πρόκριση για το τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μάλμε. Οι 3ες των γκρουπ θα έχουν άλλη μία ευκαιρία πρόκρισης μέσα από ματς πλέι οφ. Θ’ αγωνιστούν για 2 εναπομείνασες θέσεις στις γυναίκες και 1 στους άνδρες.

Στο Όσιγιεκ της Κροατίας στο μεταξύ, θα διεξαχθεί το 1ο από τα ευρωπαϊκά τουρνουά Youth Series, που ενέταξε φέτος στο πρόγραμμά της η ETTU. Προγραμματίστηκε για το διάστημα από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου, αφορά τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού για αθλητές και αθλήτριες έως 13 κι έως 15 ετών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την προκήρυξη των αγώνων στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ (www.httf.gr).  Θυμίζουμε ότι στο καλεντάρι των Europe Youth Series βρίσκεται για τον προσεχή Οκτώβριο και το ελληνικό όπεν, που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι.   

Related Articles

Back to top button