ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΜΕΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡ

Την 1η θέση στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ιορδανίας η Μπουρνιά

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη διαδρομή της στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, για τα άτομα με αναπηρίες, η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά. Η εξαιρετική νεαρή αθλήτρια από την Καλαμάτα κατέκτησε την 1η θέση στην κλάση 1 των γυναικών στο ITTF Al-Watani Para Championships 2023, που άρχισε σήμερα 01/06 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 03/06 στο Αμμάν της Ιορδανίας. Μπορεί πριν από έναν μήνα να μην είχε την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί επί ελληνικού εδάφους στο 2ο διεθνές όπεν Α.Με.Α. της Κεφαλονιάς, επειδή δεν είχε επαρκείς συμμετοχές η κατηγορία της, ωστόσο επανήλθε απόλυτα έτοιμη στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και υπό τις οδηγίες της ομοσπονδιακής προπονήτριας Ελευθερίας Νταουντάκη έφτασε στην επιτυχία. Ήταν μάλιστα, 1ο φαβορί και επιβεβαίωσε τον ρόλο της με πολύ καλές εμφανίσεις και χωρίς ν’ απειληθεί ιδιαίτερα.

Η κλάση 1 άρχισε και τελείωσε την Πέμπτη με 4 συμμετοχές και ενιαίο γκρουπ, που παίχτηκε με το σύστημα μία προς όλες. Η Μπουρνιά, η οποία διατηρεί τον Ιούνιο τη θέση της στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών της κλάσης 1 κατέλαβε την κορυφή όχι απλά με το απόλυτο των νικών, αλλά χωρίς να χάσει σετ.

Στην 1η αγωνιστική νίκησε την Ινδή Εκτά Μπιγιάν με 3-0 σετ (11-4, 11-5, 11-1) και στη συνέχεια επιβλήθηκε της Ανφάι Αλτουφαίρι από το Κουβέιτ με 3-0 (11-1, 11-4, 11-2) και της Μαριάμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία με το ίδιο σκορ (11-4, 11-2, 11-2). Η τελευταία βρίσκεται στο νούμερο 10 του παγκόσμιου ranking list.

Να θυμίσουμε τέλος, ότι στο περσινό αντίστοιχο τουρνουά της Ιορδανίας η μετέπειτα «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο απλό, ενώ γενικά η ελληνική αποστολή είχε ανέβει 4 φορές στο βάθρο. Ο Γρηγόρης Χρυσικός ήταν 2ος στο απλό της κλάσης 1 των ανδρών και 1ος στο διπλό MD4 με ξένο συμπαίκτη και ο Λευτέρης Μαύρης 2ος στο απλό της κλάσης 6 των ανδρών.

Related Articles

Back to top button