ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 7ο διεθνές Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας

Με 125 συμμετοχές από έξι χώρες, με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, το οποίο εξέφρασαν κυρίως τρεις αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών και με πολύ καλή οργάνωση το διεθνές Φεστιβάλ της Φλώρινας στην επιτραπέζια αντισφαίριση άφησε και φέτος θαυμάσιες εντυπώσεις. Η ακριτική πόλη με την έντονη δραστηριότητα στο άθλημα και τη μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων, πραγματοποίησε με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ το τριήμερο 07-09/07, έδωσε την ευκαιρία για καλά αγωνιστικά τεστ σε αθλητές από τις νεαρές ηλικίες μέχρι εκείνες των βετεράνων και πρόβαλλε ξανά το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή. Ο Τάσος Ρηνιώτης του Ολυμπιακού, που πρώτευσε για 3η χρονιά στην όπεν κατηγορία και οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού πρόσθεσαν αίγλη στο τουρνουά, ενώ πέρα από την Ελλάδα είχαν συμμετοχές η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Β. Μακεδονία και η Ουγγαρία. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι Σάρισες Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον δήμο Φλώρινας, τον Όμιλο Νέων Φλώρινας με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία για τους αγώνες με πηγή τον τοπικό ΑΣΕΑ Σάρισες, που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ και παρέθεσε πολλές φωτογραφίες:

«Καθώς το Φεστιβάλ της Φλώρινας είναι το μοναδικό διεθνές που γίνεται στη χώρα, προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Συνολικά συμμετείχαν 125 αθλητές/τριες όλων των κατηγοριών.

Το Φεστιβάλ διήρκησε 3 ημέρες (7-9/7/2023) και περιελάμβανε αγώνες του απλού σε ηλικιακές κατηγορίες και στο Όπεν Αντρών-Γυναικών. Στο όπεν και στην κατηγορία Κ19 δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Οι 125 συμμετοχές ήταν από τις χώρες Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Ουγγαρία. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Πολύγυρο, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Πάτρα, και Κομοτηνή.

Το τριήμερο στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι: κ. Σωτήρης Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο κ. Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας, η κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, ο κ. Μιχάλης Χάτζιος, Υπεύθυνος Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, ο κ. Χρήστος Τασιός, Πρόεδρος της Τ.Ε. Βορείου Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, ο κ. Κων/νος Φιλιππίδης, Πρόεδρος της Ο.ΝΕ.Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν.

Τους αγώνες λάμπρυναν με την παρουσία τους τρεις πρωταθλητές, διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας Ανδρών, που πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους στην Ελλάδα, αλλά και με διεθνή καριέρα στην Ευρώπη: Οι αθλητές του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης. Και οι τρεις ήταν οι πρωταγωνιστές στην κατηγορία των αντρών του όπεν και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους τυχερούς που παραβρέθηκαν στους αγώνες.

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, δείχνοντας πως η Φλώρινα έχει αγκαλιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση και υποστηρίζει με την παρουσία του κάθε δράση των Σαρισών. Αυτό το απέδειξε και έμπρακτα μέσα από τη συμμετοχή του και στη λαχειοφόρο αγορά της ομάδας μας και μέσα από μικρές και μεγάλες χορηγίες που βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ είχε η γραμματειακή υποστήριξη από την κ. Τσίπου Μαρία και τον κ. Δημήτρη Σερίδη. Επίσης, σημαντική συμβολή είχε η παρουσία των διαιτητών: Νίκος Μιχαηλίδης, Λάζαρος Λούγκας, Αλέξανδρος Κυρατσούς, Νικόλαος Πογιατζής, Χατζημιχάλη Στέλλα, Σωτήρης Λυγούρας, Ορέστης Αραβιάδης.

Η Φλώρινα με τη διοργάνωση αυτή απέδειξε, ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι Σάρισες με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΡΩΝ

1. Αναστάσιος Ρηνιώτης (Σαλαμίνα)

2. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Αθήνα)

3. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Αθήνα)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

2. Kovacovska Isabela (Berovo, N. Macedonia)

3. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

ΑΝΤΡΩΝ 40-49

1. Ceco Conev (Sofia, Bulgaria)

2. Stanislav Ivanov (Sofia, Bulgaria)

3. Dragan Djordjevic (Nis, Serbja)

ΑΝΤΡΩΝ 50-59

1. Svedozar Kostadinov (Plovdiv, Bulagaria)

2. Ιωάννης Κελιαφάνος (Πολύγυρος)

3. Αθανάσιος Μαλισόβας (Θεσσαλονίκη)

ΑΝΤΡΩΝ 60+

1. Zoran Jovanoski (Prilep, N. Macedonia)

2. Mile Petreski (Skopje, N. Macedonia)

3. Jonuz Tufa (Tirana, Albania)

Κ19 αγοριών

1. Αθανάσιος Τζενίδης (Θεσσαλονίκη)

2. Aron Koni (Tirana, Albania)

3. Σωτήρης Μούσιας (Φλώρινα)

Κ19 κοριτσιών

1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

2. Kovacovska Isabela (Berovo, N. Macedonia)

3. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

Κ15 αγοριών

1. Aron Koni (Tirana, Albania)

2. Radosvet Ivanov (Provdiv, Bulgaria)

3. Albjon Lamaj (Tirana, Albania)

Κ15 κοριτσιών

1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

2. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

3. Ιωάννα Κομπούρη (Πολύγυρος)

Κ13 αγοριών

1. Albjon Lamaj (Tirana, Albania)

2. Κων/νος Ισαακίδης (Καστοριά)

3. Μάριος Σερίδης (Φλώρινας)

Κ13 κοριτσιών

1. Ελπίδα Τασιού (Θεσσαλονίκη)

2. Sara Rizovska (Berovo, N. Macedonia)

3. Yoana Kirilova (Varna, Bulgaria)

Κ11 αγοριών

1. Σερίδης Μάριος (Φλώρινα)

2. Χρυσοστομίδης Ευάγγελος (Φλώρινα)

3. Marvi Gjata (Tirana, Albania)

Κ11 κοριτσιών

1. Yoana Kirilova (Varna, Bulgaria)

2. Katerina Salkina (Panagyurishte, Bulgaria)

3. Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (Θεσσαλονίκη)

Αξιοσημείωτο ότι μετά το τέλος του Φεστιβάλ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τις Σάρισες Φλώρινας ο Ούγγρος προπονητής Μαρκ Πινκ, που αναζητά επόμενες προκλήσεις την καριέρα του. «Τέλος μιας Ιστορίας… Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι! Δύο πολύ δυνατά, πολυάσχολα και επιτυχημένα χρόνια μαζί σας παιδιά!», ανέφερε στο ξεκίνημα της ανάρτησής του ο Πινκ, ανάρτηση, που μπήκε και στον λογαριασμό του σωματείου στα social media. Ο Ούγγρος προπονητής απαρίθμησε αργότερα επιτυχίες του συλλόγου επί των ημερών του, εξέφρασε ευχαριστίες και ευχήθηκε νέα συνεργασία στο μέλλον με τις Σάρισες. Την ανάρτηση ακολούθησαν θετικά σχόλια και ευχαριστίες κι από στελέχη του σωματείου.     

Με την ολοκλήρωση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ οι Σάρισες Φλώρινας ευχαρίστησαν θερμά και όλους εκείνους, που συνέδραμαν στην προσπάθεια. Την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και τους χορηγούς τις διοργάνωσης:

Α.Β. Βασιλόπουλος

Αθλητικά είδη «gpsports»

All day cafe bar Rivo

Ανελκυστήρες- Δούκας Παναγιώτης

Ανθη Φυτά- Γουλάπτσης Παντελής

Βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά»

Cafe «Believe»

Café Michel

Chatzichristos Racing Team Florina

Club “Fabrik”

Coffee Train

Ιχθυοπωλείο «8 μποφόρ»

Καφέ Ουζερί «Ο Νικήτας»

Kaldi’s Coffee

Λογιστικά/Φοροτεχνικά/Ασφάλειες- Βοζινίδου Χαρούλα

Λογιστικά- Ταμπάκης Γεώργιος

Μπέλλης Α.Β.Ε.Ε.

Ξηροί καρποί “Bloom”

Ουζερί «Ο Μίμης»

Παιδικά Υποδήματα «Λιλού»

Παντοπωλείο Μπέλλης Γεώργιος

Πετανίδης-Καραγιάννης Ο.Ε.

Πλυντήριο Αυτοκινήτων «Ο Αλέκος»

PC Gamers

Restaurant «Τέρψη»

STIHL, Γούναρη Μαρία

Ταβέρνα «Το στέκι του Καραγκιόζη»

Ψητοπωλείο «Αμβροσία»

Related Articles

Back to top button