ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ΣΕΦ έδωσε άλλο χρώμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων 2023 του Π.Ο.Φ.Επ.Α.

Με περισσότερες από 230 συμμετοχές, με πολύ καλή οργάνωση στις ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες της ομοσπονδιακής αίθουσας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και όπως πάντα, με εξαιρετική διάθεση και αστείρευτες δυνάμεις από άτομα όλων των ηλικιών διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 27 και 28/05 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το φετινό πρωτάθλημα δεν έγινε μόνο υπό την αιγίδα, αλλά και με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Παραχώρησε το γυμναστήριο και τον εξοπλισμό, έδωσε βοήθειες οργανωτικά και σε συνδυασμό με τη γνώση και το μεράκι του Π.Ο.Φ.Επ.Α., όπως και τη συνεισφορά εθελοντών και χορηγών, ήρθε το συνολικά πετυχημένο αποτέλεσμα. Το κορυφαίο ατομικό event βετεράνων και ανεξαρτήτων πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά και είχε συνολικά 13 κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες. Η διεξαγωγή του στο ΣΕΦ έδωσε άλλη οντότητα και χρώμα στην προσπάθεια και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το τάραφλεξ, τα τραπέζια και την αύρα του χώρου. Επίσης, στη διάρκειά της διοργάνωσης έγιναν, όπως κάθε φορά, τα πλέι οφ του ομαδικού στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α., όπου προέκυψαν οι πανελλήνιας εμβέλειας νικητές του 2023.

Στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο και η καθιερωμένη συνεστίαση του Π.Ο.Φ.Επ.Α. για τις απονομές επάθλων και τη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους της μεγάλης κοινότητας των βετεράνων και ανεξάρτητων.

Στους αγώνες οι τελικές δηλώσεις είχαν φτάσει τις 250 απ’ όλη την Ελλάδα (χωρίς να υπολογίζονται όσοι θα έπαιρναν μέρος μόνο στα ομαδικά), στην πορεία παρουσιάστηκαν βεβαίως κάποιες απουσίες της τελευταίας στιγμής, αλλά αναμφίβολα η ανταπόκριση αθλητών υπήρξε εντυπωσιακά μεγάλη. Σχηματίστηκαν 6 ηλικιακές κατηγορίες στους ανεξάρτητους άνδρες, 5 στους βετεράνους και από 1 ενιαία στις γυναίκες με αθλήτριες άνω των 40, που είχαν δελτίο σε σωματείο-μέλος της ΕΦΟΕπΑ και με ανεξάρτητες οποιασδήποτε ηλικίας, δηλαδή που δεν είχαν ποτέ αθλητικό δελτίο. Έγιναν και αγώνες «παρηγοριάς» για όσους δεν προκρίθηκαν από τα γκρουπ στο κυρίως ταμπλό.

Τα αποτελέσματα στις κατηγορίες του απλού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα:

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών:

1. Νίκος Μανωλόπουλος

2. Γιώργος Μουχθής

Ανεξάρτητοι 40-49:

1. Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος

2. Χρήστος Παπαδάκης

Ανεξάρτητοι 50-59:

1. Νίκος Ραμποτάς

2. Ιωάννης Παπαδογiώργης

Ανεξάρτητοι 60-64:

1. Γεώργιος Βάγιας

2. Ηρακλής Γερογιάννης

Ανεξάρτητοι 65-69

1. Βαγγέλης Λυκουρίνος

2. Περικλής Διδασκάλου

Ανεξάρτητοι 70+:

1. Ανδρέας Δελακούρας

2. Παναγιώτης Παγουρτζής

Ενιαία κατηγορία ανεξάρτητων γυναικών:

1. Βάκη Σταθά

2. Μαρία Κοπακά

Βετεράνοι 40-49 ετών:

1. Θάνος Πολυμερίδης

2. Φίλιππος Φιλιππακόπουλος

Βετεράνοι 50-59:

1. Τάσος Δασκαλόππουλος

2. Γιώργος Μαρκαντωνάκης

Βετεράνοι 60-64:

1. Γιώργος Καρύτσας

2. Κώστας Χολής

Βετεράνοι 65-69:

1. Αλέκος Δέσης

2. Γιάννης Διγενάκης

Βετεράνοι 70+:

1. Κώστας Κούμπης

2. Κώστας Ζήκος

Ενιαία κατηγορία βετεράνων γυναικών:

1. Βάνια Ζάνεβα

2. Κατερίνα Ταντσούρα

Στο ομαδικό του πρωταθλήματος Π.Ο.Φ.Επ.Α. έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου γι’ άλλη μια χρονιά ο Άκτωρ. Στο καθοριστικό ματς η ομάδα από την Αθήνα νίκησε με 5-0 τους Pong Viveurs από τη Θεσσαλονίκη. Βασικούς έχει τον πρόεδρο της Ε,Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου, τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή και (από την αρχή του χρόνου) τον πρωταθλητή Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, Τάσο Ρηνιώτη. Τέταρτος παίκτης ήταν ο Ηλίας Κατσίβελης.

Στο ομαδικό του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. αναδείχτηκαν νικητές οι βετεράνοι του ΑΟ Γαλήνη Πάτρας, στους οποίους αγωνίζεται και ο ομοσπονδιακός περιφερειακός προπονητής στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος. Στον τελικό κατέβαλλαν μία άλλη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, τη Σίνδο 40+ με 4-1. Στην τριάδα της Γαλήνης ήταν επίσης ο Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Κώστας Ζήκος (αδερφός του Σωτήρη, αλλά και του Δημήτρη, παλιάς μεγάλης δόξας της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που μένει μόνιμα στη Μυτιλήνη). Τόσο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος όσο και σε αυτά του Κυπέλλου οι συμμετοχές ήταν 4 από διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Δύο ακόμα στελέχη της ομοσπονδίας, ο προπονητής της εθνικής γυναικών Γιώργος Καρύτσας και ο επιστημονικός συνεργάτης Μιχάλης Κατσικαδέλης πήραν μέρος στη διοργάνωση, ενώ στις ξεχωριστές αγωνιστικές παρουσίες ήταν επίσης ο τέως πρόεδρος  του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και παλιός διεθνής αθλητής Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Αλέκος Δέσης και ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2019 στην κλάση 6 των ατόμων με αναπηρίες Γιώργος Μουχθής.

Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. πραγματοποίησε 4 live ιντερνετικές μεταδόσεις από ισάριθμους τελικούς (2 το Σάββατο και 2 την Κυριακή) και η μία ήταν από ολόκληρο το παιχνίδι για την ανάδειξη του πρωταθλητή στο ομαδικό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν 4 κάμερες για να γίνει και βιντεοσκόπηση συνολικά 60 αγώνων, στον χώρο τοποθετήθηκαν back drops του Ομίλου, δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ δημιουργήθηκε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εθελοντές φωτογράφους.

Related Articles

Back to top button