AUTO-MOTOFORMULA 1ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Formula 1: Ο Φέτελ ανακοίνωσε ότι σταματά στο τέλος της σεζόν

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα ολοκληρώσει τη μεγάλη καριέρα του στην Formula 1.

Το τέλος της μεγάλης καριέρας του στη Formula 1 ανακοίνωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός επεσήμανε ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Φυσικά πρόκειται για έναν από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών και αυτό μαρτυρούν τα κατορθώματά του. Τέσσερις παγκόσμιο τίτλοι, 53 νίκες και 122 πόντιουμ συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ.

Αναλυτικά στο βίντεο που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του αναφέρει: “Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι θα αποσυρθώ από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Πιθανότατα θα έπρεπε να αρχίσω ευχαριστώντας μια μεγάλη λίστα ανθρώπων, αλλά αισθάνομαι ότι είναι πιο σημαντικό να εξηγήσω τους λόγους πίσω από αυτή την απόφασή μου.

Αγαπώ αυτό το σπορ. Ήταν στο επίκεντρο της ζωής μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Όσο όμως υπάρχει ζωή μέσα στην πίστα, υπάρχει και η δική μου ζωή μακριά από αυτήν. Το να είμαι οδηγός αγώνων δεν αποτελούσε ποτέ ολόκληρη την ταυτότητά μου.

Πιστεύω στην ταυτότητα του ποιοι είμαστε και πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους παρά για το τι κάνουμε. Ποιος είμαι; Είμαι ο Σεμπάστιαν. Πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μιας πανέμορφης γυναίκας. Έχω περιέργεια και γοητεύομαι από παθιασμένους ανθρώπους. Έχω εμμονή με την τελειότητα. Είμαι ανεκτικός και νιώθω ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, ανεξάρτητα από το πως είμαστε, από που προερχόμαστε και ποιον αγαπάμε.

Μου αρέσει να είμαι έξω, μου αρέσει η φύση και τα θαύματά της. Είμαι πεισματάρης και ανυπόμονος. Μπορώ να γίνω ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε. Μου αρέσει η σοκολάτα και η γεύση του φρέσκου ψωμιού. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε.

Πιστεύω στην αλλαγή και στην πρόοδο και για κάθε μικρό που κάνει τη διαφορά. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

Παράλληλα με τους αγώνες μεγάλωνα μία οικογένεια και απολαμβάνω να είμαι μαζί τους. Απέκτησα άλλα ενδιαφέροντα μακριά από την Formula 1. Το πάθος μου για τους αγώνες και την Formula 1 είχε ως αποτέλεσμα να είμαι για αρκετό καιρό μακριά τους και να σπαταλώ ενέργεια.

Αφοσιωμένος στο πάθος μου και τον τρόπο που το έκανα και τον τρόπο που εγώ θεωρούσα σωστό δεν συμβαδίζουν με το να είμαι ένας καλός πατέρας και σύζυγος. Η ενέργεια που χρειάζεται για να γίνεις ένα με το μονοθέσιο και την ομάδα για να κυνηγάς την τελειότητα απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση.

Οι στόχοι μου άλλαξαν και από το να κυνηγάω τις νίκες και να παλεύω για πρωταθλήματα στο να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, να τους περνάω τις αξίες μου, να τους βοηθάω να σηκωθούν όταν πέφτουν, να τους ακούω όταν με χρειάζονται και όχι να τους λέω αντίο και το πιο σημαντικό, να είμαι σε θέση να μάθω από αυτά και να τα αφήσω να με εμπνεύσουν.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλά για να ερευνήσω και να μάθω για τη ζωή και για εμένα. Μιλώντας για το μέλλον νιώθω ότι ζούμε σε πολύ αποφασιστικούς καιρούς. Το πώς θα δράσουμε τα επόμενα χρόνια θα καθορίσει τις ζωές μας.

Μπορεί να λυθούν στο μέλλον, αλλά η επιθυμία για να φτάσουμε στην αλλαγή πρέπει να μεγαλώσει πιο δυνατά και να μας οδηγήσει σε δράση σήμερα. Το να μιλάς δεν είναι αρκετό και δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Δεν υπάρχει εναλλακτική. Η κούρσα έχει αρχίσει. Η καλύτερη μου κούρσα; Δεν έχει διεξαχθεί ακόμα. Πιστεύω στο ότι πρέπει να προχωράμε. Ο χρόνος είναι ένας μονόδρομος και θέλω να συμβαδίζω με το χρόνο.

Το να κοιτάς πίσω απλά σε καθυστερεί. Ανυπομονώ να οδηγήσω σε άγνωστες πίστες και θα βρω νέες προκλήσεις. Τα σημάδια που άφησα στην πίστα θα παραμείνουν μέχρι ο χρόνος και το νερό της βροχής να τα καθαρίσουν. Νέα αποτυπώματα θα μείνουν. Το αύριο ανήκει σε αυτούς που μάχονται σήμερα.

Η επόμενη γωνία είναι σε καλά χέρια από τη στιγμή που η νέα γενιά έχει ήδη στρίψει. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα μία κούρσα να νικήσω. Αντίο και σας ευχαριστώ που με αφήσατε να μοιραστώ την πίστα μαζί σας. Αγαπώ κάθε στιγμή”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button