ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To Sports Chanbara (Spochan)

Φέτος στο JapanFestival συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελληνική Εθνική Ομάδα Sports Chanbara, γνωστού και ως Spochan, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Sports Chanbara (μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας SportsChanbaraI.S.C.A. ).

Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και workshop του αθλήματος από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αλίκη Πήτερσον, επίσημη εκπρόσωπο του Sports Chanbara στην Ελλάδα και αρχηγό της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Μαζί της, οι Πρωταθλητές Ευρώπης Σταύρος Ξηντάρας (Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής Ιατρικής SpochanInstitute) και Αλέξανδρος Ξηντάρας, που,οι τρεις του, συμμετείχαν εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο πρόσφατο 12. Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SportsChanbara στη Σερβία, όπου και οι τρεις διακρίθηκαν:

Αλέξανδρος Ξηντάρας Ασημένιο Μετάλλιο

Σταύρος Ξηντάρας Ασγμένιο Μετάλλιο

Αλίκη Πήτερσον 4 Χάλκινα Μετάλλια

Επίσης, θα συμμετέχουν: ο Γιάννης Κοζής (ο πρώτος αθλητής που έλαβε Χάλικινο Μετάλλιο για την Ελλάδα, στο onlineτουρνουά της Τσεχίας το 2021) και οι Χάρης Σκοκότσα και Αντώνης Μπελιάς, αθλητές της ομάδας της Αθήνας SportsChanbara (Spochan)Athens, καθώς και ο Απόστολος Φούρλης, προπονητής και διευθυντής του Α.Σ. “Φιλόνικος” Χαλκίδας.

Το άθλημα του SportsChanbara ή Spochan, ιδρύθηκε το 1971 από τον Ιάπωνα TetsundoTanabe. Είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες, από 5 ετών και πάνω,που παίζεται με αφρώδη σπαθιά και δόρατα, ασφαλέστατο, γρήγορο και ευχάριστο!Είναι υψηλήαεροβική και καρδιο-αναπνευστική άσκηση.

Στην Ελλάδα, εμφανίζεται στα αθητικά δρώμενα από το 2019. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστόρία του αθλήματος στο 44ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόκυο της Ιαπωνίας, από την Αλίκη Πήτερσον, το Νοέμβριο του 2019, στην οποία δόθηκε και η επίσημη εκπροσώπηση από τον ίδο τον κο Tanabeκαι έκτοτε αναπτύσσεται σταδιακά όλο και πιο πολύ.

Από το 2020 η Ελλάδα αποτλεί επίσημη Ομοσπονδία- μέλος της Διεθνούς, ως GreekSportsChanbaraAssociation.

Έδρα της ομάδας της Αθήνας, της Εθνικής Ομάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι ο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, στο Θησείο, ΑγίωνΑσωμάτων 6, Θησείο.

Μαθήματα πραγματοποιούνται τις καθημερινές και τα Σάββατα στο AthensBushidoCenter, στην οδό Τούσα Μπότσαρη 11, στο Κουκάκι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button